Teknoloji Sohbetleri’nin dördüncüsü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile HAVELSAN'ın öncülüğünde, "5G ve Uygulamaları" konusuyla, 25 Haziran 2019 tarihinde düzenlendi.
Etkinlik kitapçığına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
Teknoloji Sohbetleri 4
1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliğinden lisans, 1991 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliğinden yüksek lisans derecesini aldı.
1988 yılında göreve başladığı Aselsan’da Tasarım Mühendisliği, Sistem Mühendisliği ve Proje Yönetimi alanlarında yöneticilik dahil olmak üzere çeşitli pozisyonlarda görev yaptı. Yeni ve ileri teknolojileri Aselsan’la buluşturmayı hedefleyen Teknoloji ve Strateji Yönetim Genel Müdür Yardımcılığı’nda görev yaparken Nisan 2019 itibariyle emekli oldu.
Şu anda Dijital Dönüşüm Danışmanı ve Eğitmeni olarak çalışmaya devam etmektedir.
Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri konularında 31 yıllık bir deneyime sahip olan Alper Gerçek, son dört yıldır Dijital Dönüşüm konusunda çalışmaktadır.
Electronics & Software Manager at Ford Otosan with 9 years of experience in product development of light, mid and heavy commercial vehicles.
Leading activities such as Autonomous Truck development, in-house SW development, introduction of high end modules from scratch.
2006 ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Mezunudur.
3G, 4G, VoLTE ve NFV teknolojilerinin Türkiye’de ilk servise verildiği Operatör projelerinde Solution Architect olarak görev yapmıştır.
Havelsan’da 5G ve Mission Critical Ürün geliştirmesinden sorumlu Sistem Mimarı olarak görev yapmaktadır.
Lisans ve yüksek lisans derecelerini 2001 ve 2003 yıllarında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden almıştır. Yüksek lisans çalışmaları sırasında ASELSAN, Yazılım Mühendisliği (Komuta, Kontrol, Haberleşme) Bölümünde çalışmıştır.
Doktora derecesini 2007 yılında Georgia Institute Technology (Atlanta, GA, USA) Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden almıştır.
2007-2009 yılları arasında Eaton Corporation (Milwaukee, WI, USA) firmasının araştırma ve geliştirme merkezinde haberleşme sistemleri konusunda proje lideri olarak çalışmıştır.
Şu an Abdullah Gül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Dr. Güngör'ün araştırma alanları kablosuz ve mobil haberleşme, kablosuz sensör ağları, akıllı şebekelerde iletişim, sualtı ve yeraltı haberleşme ağları, bulut bilişim, bilgisayar ağları alanlarındadır. Dr. Güngör'ün araştırma projeleri Avrupa Birliği, TÜBİTAK, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Havelsan, Türk Telekom, Turkcell, NOKIA gibi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmektedir.
Dr. Güngör’ün akademik çalışmaları boyunca uluslararası hakemli dergilerde ve konferanslarda yayınlanmış 90'in üzerinde makalesi bulunmaktadır. Ayrıca, Dr. Güngör IEEE Transaction on Industrial Informatics ve Ad Hoc Networks (Elsevier) dergilerinde Editör olarak görev yapmaktadır. Dr. Güngör, 2017 yılında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Genç Bilim Adamı Teşvik Ödülüne, 2017 yılında Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanı Ödülüne (BAGEP), 2015 yılında Bilim Kahramanları Derneği tarafından Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülüne, 2015 yılında Ad Hoc Networks (Elsevier) dergisi tarafından Yılın Editörü Ödülüne, 2014 yılında Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülüne (TÜBA-GEBİP), 2012 yılında IEEE Transactions on Industrial Informatics dergisi tarafından En İyi Makale Ödülüne, 2009 yılında Avrupa Birliği Marie Curie IRG Ödülüne layik görülmüştür.
Dr. Güngör’ün IEEE Trans. on Industrial Informatics dergisi tarafından yayınlanan akıllı şebekelerde iletişim konulu dergi makalesi dünyanın en büyük mesleki kuruluşlarından Elektrik-Elektronik Mühendisleri Enstitüsü'nün (IEEE) sayısal kütüphanesindeki 3 milyondan fazla makale arasından en çok okunan ilk 10 makale arasına girmiştir.
Dr. Haluk GÖKŞEN lisans eğitimini Elektronik Mühendisliği bölümünde, yüksek lisans eğitimini İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde tamamlamış, 2016 yılında ise İşletme alanında Doktor unvanı almıştır.
İş hayatına İnform Elektronik’te Satış ve Proje Mühendisi olarak başlayan GÖKŞEN, ilerleyen dönemde Türk Telekom bünyesine katılmıştır. GÖKŞEN, iş hayatına Türk Telekom’da Kaynak Yönetimi &Proje Analizi Kıdemli Uzmanı olarak devam etmektedir.
Ulusal ve uluslararası birçok akademik çalışmaya imza atan GÖKŞEN, ayrıca sunum becerileri alanında “Hayatındaki En İyi Sunum” isimli kitabın yazarıdır. Son dönemde özellikle Endüstri 4.0 teknolojileri üzerine yoğun çalışmalar yürüten GÖKŞEN’in, Alper GERÇEK ile beraber kaleme aldığı “ Şirketler için Dijital Dönüşüm Rehberi” isimli kitabı da basım aşamasındadır.
Haluk GÖKŞEN, Endüstri 4.0 ve dijital dönüşüm teknolojileri üzerine deneyimlerini çeşitli organizasyonlarda paylaşmaktadır.
35 yılı aşkın süredir içinde yer aldığı telekomünikasyon sektöründe teknoloji geliştirme, girişimcilik ve üst düzey yöneticilik tecrübesi bulunmaktadır. Mühendis görevi ile Telsim, Petaş, Netaş ve Alcatel gibi tedarikçi firmalarda başladığı çalışma hayatını, 1989 yılında ABD’de kurulan NewNet firmasının kurucu ortağı olarak sürdürmüş ve firmanın SS7 tedarikçileri pazarında küresel liderliği yakalayan teknoloji ve mimari stratejisi ile geliştirme çalışmalarını yönetmiştir NewNet’in bir NASDAQ firması tarafından satın alınması sonrası, kurucularından ortağı olduğu Telenity ile, tersine beyin göçü şeklinde Türkiye’ye dönen ve hali hazırda firmanın CEO’su olarak görev yapan İlhan Bağören’in ana odağı, 30’ü aşkın ülkeye ihracat yapan Telenity’de ürün inovasyonu ve sürdürülebilir büyümeyi sağlamaktır. Haberleşme teknolojileri sektörünün ihtiyaçlarının karşılanması, uluslararası rekabetçiliğin sağlanması, ve yapılacak yatırımların yerli ve milli olarak karşılanmasını sağlamak amacıyla Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesinin kurulmasında ve sektördeki paydaşların bir araya getirilmesinde aktif görev almıştır. Sektörün uluslararası rekabetçi konuma getirilmesi amacı ile Hizmet İhracatçıları Birliğinin kuruluşunda yer almış, Yazılım ve Bilişim Komitesinde görev yapmaktadır. Ankara Fen Lisesi mezunu olup, ODTÜ Elektrik Mühendisliğinden Master derecesine sahip olan İlhan Bağören'in, 3 patenti vardır.
Kaynak: https://turk-internet.com/arge-paralizi-teknoloji-firmalarinin-afyonu-arge
40 yıldır içinde yer aldığı telekomünikasyon sektöründe teknoloji geliştirme, girişimcilik ve üst düzey yöneticilik tecrübesi bulunmaktadır. Mühendis görevi ile Telsim, Petaş, Netaş ve Alcatel gibi tedarikçi firmalarda başladığı çalışma hayatını, 1989 yılında ABD’de kurulan NewNet firmasının kurucu ortağı olarak sürdürmüş ve firmanın SS7 yazılımı pazarında küresel liderliği yakalayan çalışmalarını yönetmiştir.
NewNet’in bir NASDAQ firması tarafından satın alınması sonrası, kurucularından olduğu Telenity ile, tersine beyin göçü şeklinde Türkiye’ye dönen ve hali hazırda firmanın CEO’su olarak görev yapan İlhan Bağören’in ana odağı, 40’ı aşkın ülkeye ihracat yapan Telenity’de ürün inovasyonu ve sürdürülebilir büyümeyi sağlamaktır.
Haberleşme teknolojileri sektörünün ihtiyaçlarının karşılanması, uluslararası rekabetçiliğin sağlanması, ve yapılacak yatırımların yerli ve milli olarak karşılanmasını sağlamak amacıyla Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesinin kurulmasında ve sektördeki paydaşların bir araya getirilmesinde aktif görev almıştır.
Sektörün uluslararası rekabetçi konuma getirilmesi amacı ile Hizmet İhracatçıları Birliğinin kuruluşunda yer almış, Yazılım ve Bilişim Komitesinde görev yapmaktadır.
Ankara Fen Lisesi mezunu olup, ODTÜ Elektrik Mühendisliğinden Master derecesine sahip olan İlhan Bağören'in, 3 patenti vardır.
1971 Malatya doğumludur.
Öğrenimini sırası ile orta & lise Saint Benoit’da, Elektronik ve Haberleşme Mühendisi olarak İstanbul Teknik Üniversitesinde ve Elektronik Yüksek Mühendisi olarak Boğaziçi Üniversitesinde tamamlamıştır.
Çalışma hayatına TÜBİTAK’ta araştırmacı ve Schneider Electric’de dizayn mühendisi olarak başlamıştır. Bir süre sonra başlamış olduğu GSM alanında öperatör ve ZTE, Huawei ve son olarak Ericsson olmak üzere global vendorlarda mühendislikten yöneticiliğe kadar bir çok rol almıştır.
4 yıl önce vendordaki çalışma dönemini noktalayıp Türkiye’nin 5G’sini başlatmak amacı ile Extunda İletişim’i kurmuş ve Yazılım Tabanlı Radyo Erişim Şebekelerinde çalışmaları başlatmıştır.
Extunda’daki çalışmalarını HTK’nın yönetim kurulu başkanı olmasıyla birlikte elektronik haberleşme alanında Türkiye’nin ekosistemini oluşturmak amacıyla 130’dan fazla firma ile birlikte Yerli ve Milli Uçtan Uca 5G Projesini başlatmıştır.
Amacı Türkiye’nin Haberleşme Teknolojilerinde öncü ülke olmasına katkı sağlamaktır.
Lisans eğitimini 1997 yılında Ankara Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünde, yüksek lisans eğitimini ise 2003 yılında Hacettepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır.
İş hayatına Evre Müşavir ve Mühendislik’te Proje Mühendisi olarak başlamış ve Milli Savunma Bakanlığı NATO projelerinde görev almıştır.
1998’den itibaren HAVELSAN’da çalışmakta olan BAYRAMLI, 22 yıl boyunca çok sayıda sivil ve savunma sanayi projesinde mühendislikten yöneticiliğe kadar farklı görevlerde bulunmuştur. Ayrıca bu süre zarfında Seattle/ABD’de Boeing ve Salt Lake City/ABD’de WesTest firmalarında da görev almıştır. Halen Yeni Nesil Haberleşme Teknolojileri Grup Yöneticiliği ve Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Haberleşme Altyapısı Projesinde Proje Müdürü görevlerini yürütmektedir.
Murat Öztürk is Network Architecture & Technology Senior Manager at Vodafone Turkey.
Murat Öztürk, who has been involved in researching and dealing with new technologies in current 4.5G access network, is also responsible for next generation technologies and transformational projects such as Massive MIMO, NB-IoT, NFV, Open RAN, Crowdcell and Dynamic Spectrum Sharing.
He currently manages Vodafone Turkey 5G technology program.
Murat Öztürk holds a MSc. in Electronics and Communication Engineering from İstanbul Technical University.
He has 19 years’ experience in telecommunication sector and worked for Alcatel, Siemens, WFI before joining Vodafone.
Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur.
Core network alanında 20 yıllık dizayn tecrübesine sahiptir. 5G, IOT uygulamaları, IMS, VoLTE, Wifi Calling ve Roaming konularında teknoloji yol haritasının oluşturulması ve mimari tasarımın hazırlanması ana sorumlulukları arasındadır.
Türk Telekom’da Mimari Tasarım Eksperi olarak çalışmakta ve İstanbul’da yaşamaktadır.
Twitter: https://twitter.com/sbinici_
Fizik ve matematik eğitiminin ardından 2002 yılında Boston’da Northeastern Üniversitesi’nde mühendislik yüksek lisans derecesini aldı. Northeastern’da çok sayıda yazılım dersinin asistanlığını yaptı. Boston bölgesinde Nortel Networks ve IBM’de yazılım mühendisi olarak çalıştı. Aynı dönemde Harvard Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrencilerine yönelik Java For Distributed Computing (CSCIE 160) dersinde de asistan olarak görev aldı.
2007 yılında MIT Sloan School of Management’dan MBA derecesini aldı. Bir mühendis olarak MIT’de 3 pazarlama dersine asistan oldu. MIT’de bulunduğu dönemde Almanya, Yeni Zelanda ve Hindistan’da farklı projeler başlattı ve yönetti. MIT’den sonra 2 yıl New York’da Deloitte Strategy ve Operations’da strateji danışmanlığı yaptı ve M&A konusuna odaklandı.
2010 ve 2016 yılları arasında iki şirket kurdu. Biri tek başına, diğeri MIT Sloan eski dekanı Prof. Glen Urban ile birlikte. İlkini sattı, ikincisi bir danışmanlık şirketine dönüşür. İlk yarattığı marka MIT’de yüksek lisans tez konusu olarak seçildi ve marka ABD’de CNBC ve Forbes’da haber oldu.
Şu anda Silikon Vadisinden, Brüksel’e ve Pekin’e kadar uzanan yapay zeka ve blokzinciri de dahil olmak üzere Stanford Üniversitesi ve Tsinghua Üniversitesi gibi saygın araştırma merkezlerinden çıkmış yüksek teknoloji şirketlerine danışmanlık yapmaktadır. Teknoekonomik paradigmalar konusunda ünlü araştırmacı yazar Carlota Perez ile de araştırmalar sürdürmektedir. 2017 yılından bu yana Hürriyet gazetesinde haftalık olarak Dijital Ekonominin toplumsal farkındalığını artırmak için yazılar kaleme almaktadır.
Lisans derecesini 2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamladı. 2002 yılında yüksek lisans derecesini ve 2006 yılında doktora derecesini elektrik mühendisliği alanında, Kanada'nın Ontario eyaletindeki Ottawa Üniversitesi'nden aldı.
2000-2005 yılları arasında Ottawa Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2005- 2006 arasında akıllı anten tasarımı ve uygulamaları hakkında TenXc şirketinde, 2006-2008 arasında çok taşıyıcılı modem tasarımı konusunda Edgewater şirketinde çalıştı. 2008 yılında Avrupa Birliği'nin Marie Curie-IRG programı ile Türkiye'ye dönerek Turkcell şirketinde araştırma geliştirme grubunda çalıştı.
2010 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü'ne Yardımcı Doçent olarak katıldı. 2013 ve 2019 yıllarında Doçent ve Profesör unvanlarını aldı.
Güneş Karabulut Kurt'un araştırma konuları çok taşıyıcılı, çok antenli iletişim sistemleri ve fiziksel güvenlik sistemleridir.
Ph.D. h.c. Henrik Almeida, studied mathematics and physics at the University of Stockholm, late 70-ties, and early 80-ties.
He joined Ericsson in 1990 and Ericsson Research in 1998, where he has held managerial positions over the last 20 years.
In 2010 he received his technical honorary doctorate from Lund University, for research results achieved, in collaboration with academia, on broadband access technologies. Initially driving the evolution of fixed broadband access, including VDSL2 vectoring, GPON, and G.fast. Later into wireless systems, directing research for a new wireless indoor architecture, resulting in Ericsson’s indoor Radio Dot System. Following, he was responsible for radio Fronthaul research, focusing on compression technologies and new interfaces required in the 5G architecture.
Presently, on a long-term assignment, heading up a new Ericsson Research site in Turkey, which will be carrying out research in the area of Network Architectures and Protocols and in the area of Security.
Amerika’da George Mason Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden, 1994 yıllında lisans ve 1995 yüksek lisans derecelerini alan Turgut Erkul, 2001 yılında San Diego State Üniversitesi’nde Executive MBA İşletme yüksek lisans derecesini tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Ekonomi bölümünde doktora tez aşamasını tamamlamakta.
Profesyonel çalışma hayatına 1995 yılında Oregon ve Arizona eyaletlerinde T-Mobile ve Sprint firmalarına Radyo Planlama Danışmanı olarak başlayan Erkul, ardından Qualcomm firmasının San Diego’daki ARGE merkezinde yönetici olarak çalıştı. 1999-2005 yılları arasında Ericsson San Diego ARGE bölüm müdürlüğü ve proje yöneticisi olarak görev yapan Erkul, 2005’den bu yana Ericsson Türkiye Mobil Teknolojiler Başkanı olarak çalışmaktadır.
Lisans derecesini 2005 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamladı.
Çalışma hayatına 2006 yılında Netaş Telekomunikasyon A.Ş de Ar-Ge Mühendisi olarak başladı.
2010 yılından itibaren Turkcell de temel şebeke mühendisi olarak çalışmaktadır. Temel uzmanlık alanı VoLTE ve IMS şebekesi konularıdır.
Burak Savak, Vestel Elektronik de IoT’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmaktadır. Bu görevinde Vestel ürünlerinin internete bağlı hale getirilmesi ve ekosistemin oluşturulması, yapay zeka uygulamaları konularını yönetmektedir.
Kariyerinde, çeşitli kıtalarda çalışmış olan Burak, aralarında Amerika, İngiltere ve Hindistanın da bulunduğu çok uluslu ve farklı kıtalarda çalışan ekipler kurup yönetmiştir. Takımlarının geliştirdiği ürünler aralarında Edison Award ve Florida Governer's New Product Award ödüllerinin de olduğu ödüller kazanmıştır. Burak ODTÜ Elektronik mezunudur ve MBA derecesine de sahiptir.
Hidayet Gürcan TUNÇ, HAVELSAN Yeni Nesil Haberleşme Teknolojileri Grubunda Ağ Fonksiyonlarını Sanallaştırma Altyapısı (NFVI-VIM) ürün sorumlusu olarak çalışmaktadır. Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Projesi'nde; OpenStack, SDN ve MANO tabanlı Telekom NFV Çözümünün geliştirilmesinden sorumludur.
Bilgi Teknolojileri ve Telekom Endüstrisinde 10 yıldan fazla deneyime sahip olup; Gazi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında Lisans ve Bilişim Sistemleri alanında Yüksek Lisans Derecesine sahiptir.
Gulay Yardim has more than 20 years of experience in mobile telecommunications with expertise about mainly radio and transport networks.
She joined Turkcell in 2009 and responsible for radio network investments, products and architecture including integration of new technologies. She is also in charge of 5G Research and Development projects at Turkcell Technology and standardization activities of Turkcell at NGMN, ITU-T, 3GPP and GSMA.
Before Turkcell, she has held various positions at Siemens, Ericsson, Nokia, Tubitak Research Institute and Middle East Technical University.
She holds M.Sc. and B.Sc. degrees in Electrical and Electronics Engineering, Middle East Technical University (METU), Ankara.
Lisans eğitimini 2006 yılında Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır.
İş hayatına 2007’de Sirius Group Consulting’de Oracle Danışmanı olarak başlamış ve CarrefourSA Grup Entegrasyon projesinde raporlama uzmanı ve geliştirme uzmanı olarak görev almıştır. Sonrasında OYAK Teknolojide Yazılım Geliştirme Uzmanı olarak OYAK grubu projelerinde çalışmıştır.
2010’dan itibaren HUAWEI’de çalışmakta olup, 9 yıllık süre içinde birçok global telekom operatörü için projelerde çalışmıştır. Bu operatörler arasında Telefonica (İspanya, Çek Cumhuriyeti, İngiltere), Proximus (Belçika), KCell (Kazakistan), SBC & Zain (Suudi Arabistan), Vivo (Brezilya) NGIN (Yeni Nesil Akıllı Ağ) projeleri ile beraber Turkcell TV+ projeside bulunmaktadır. Sonrasında eLTE ve 5G ürünleri ile beraber birçok kurumsal projede çalışmıştır. Bu kurumlar arasında Türkiye’den BTK, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İBB, ABB ve TCDD dışında yurtdışından da Bakkafrost (Faroe Adaları), Cosco (Yunanistan), Ferrexpo (Ukrayna), Ukrayna Polis Departmanı, Botswana Polis Departmanı, Maersk (Danimarka) gibi kurumlar için yürütülen projeler bulunmaktadır. eLTE ve 5G’nin gelişimiyle beraber odak noktası Akıllı Şehir, Güvenli Şehir, Akıllı Şebeke, Lisans gerektirmeyen kablosuz haberleşme çözümleri olan kurumlara yönelik projelerde çalışmakla beraber 5G senaryolarının üretilmesi ve geliştirilmesi üzerine çalışmaktadır. Aynı zamanda BTK tarafından oluşturulan 5GTR forumunun üyesidir.
Mark has 23 years of experience working in the Telecommunications industry. Originating from Australia, Mark lived and worked in Asia earlier but now in Istanbul, focusing on Turkey and neighbouring countries across Central Eastern Europe and Central Asia as Head of End to End solutions for Nokia.
As the Global Head of Customer Solutions Architects for Nokia, Alexander is responsible for supporting the business growth with the end-to-end Customer Network Solutions in the diverse global markets.
Having spent more than 15 years in Nokia, Alcatel-Lucent and Alcatel, Alexander has held several senior management positions in sales, business development and services. Prior to his current role, he was Vice-President of Alcatel-Lucent in Russia, for the Eastern European and Central Asian market, which covered sales and services as well as the Joint Venture with Rostechnologii, and R&D centre.
Born in USSR, and based in Belgium, Alexander holds a Master’s degree in Laser and Optoelectronics from Moscow State Technical University n.a. Bauman
1998 yılında Çukurova Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Londra’da City Üniversitesi’nde Ekonomik Regülasyon ve Rekabet dalında yüksek lisans programını bitirdi.
1998 yılında Mühendis olarak mesleki hayatına başlayan Beytullah Kuşcu, 2004 yılından 2014 yılına kadar Bilişim Uzmanı unvanı ile çalıştı.
2014 yılında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda Sektörel Araştırma ve Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığına, 2016 yılında da Yetkilendirme Dairesi Başkanlığına atandı.
1993 yılında ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliğinden mezun oldu. Aynı yıl TÜBİTAK Multimedia grubunda yazılım mühendisi olarak çalışmaya başladı.
1995-2000 yılları arasında Siemens bünyesinde Telekom alanında çalışmaya başladı. 1998- 2000 yıllar arasında Almanya ve Avusturya Siemens’te yazılım geliştirme görevlerinde bulundu.
2000-2004 yılları arasında Amerika’da SS8 firması bünyesinde SS7 protokollerini kullanan uygulamalar ve bu protokoller için alt yapı geliştirme projelerinde yer aldı.
2004-2017 yılları arasında ARGELA firmasında mimar, teknik müdür, direktör ve Orta-Kuzey Afrika iş geliştirme direktörü görevlerinde bulundu. ARGELA firmasının kurulmasında çekirdek ekipten yer almıştır. 2007 yılında ARGELA Ankara şubesinin kurulmasında yer alıp, 2007-2017 yılları arasında aynı zamanda Ankara şube müdürü olarak da çalıştı.
2017 yılı sonu itibarı ile ULAK Haberleşme A.Ş.’de Program Yönetim Direktörü olarak işe başlamış, halen bu görevde yer almaktadır.
Saat | Konuşma Başlğı | Konuşmacılar |
---|---|---|
09:00 - 09:30 | Kayıt | |
09:30 - 10:30 | Açılış Konuşmaları |
Ahmet Hamdi ATALAY (HAVELSAN Genel Müdürü) Ömer Abdullah KARAGÖZOĞLU (BTK Başkanı) * Dr. Ömer Fatih SAYAN (UAB Bakan Yardımcısı) * |
10:30 – 10:50 | Yakın Geleceğin Yeni Adı | Yeşim BAYRAMLI (Havelsan) |
10:50 – 12:10 | Panel: Türkiye’de 5G |
Moderator: Şahver KAYA (Entrepreneurship Ventures Inc. / Hürriyet Gazetesi) Panelistler:Beytullah KUŞÇU (BTK) Gülay YARDIM (Turkcell) Murat ÖZTÜRK (Vodafone) Bilgen KAYIN (Türk Telekom) Veli Murat ÇELİK (HTK) İlhan BAĞÖREN (Telenity) Aziz SEVER (ULAK) |
12:10 – 12:30 | Bağlantılı ve Otonom Araç Kullanım Senaryoları | Güvenç BARUTÇU (Ford) |
12:30 – 13:15 | Öğle Yemeği Arası | |
13:15 – 13:35 | Ağ Fonksiyonlarını Sanallaştırma (NFV) Teknolojileri ve Uygulama Alanları | Hidayet Gürcan TUNÇ (Havelsan) |
13:35 – 13:55 | 5, 4’ten Büyük Müdür? | Haluk GÖKŞEN (Türk Telekom) |
13:55 – 14:45 | Panel: 5G ve IoT |
Moderator: Prof. Dr. Vehbi Çağrı GÜNGÖR (Abdullah Gül Üniversitesi) Panelistler:Prof. Dr. Güneş KURT (İstanbul Teknik Üniversitesi) Turgut ERKUL (Ericsson) Yaşar Burak SAVAK (Vestel) Mark BARNETT (Nokia) |
14:45 – 15:05 | 5G Monetization (İngilizce Sunum) | Alexander TIKHONOV (Nokia) |
15:05 – 15:20 | İletişim Arası | |
15:20 – 15:40 | 5G & Security (İngilizce Sunum) |
Dr. Henrik ALMEIDA (Ericsson) |
15:40 – 16:00 | 5G & Use Cases |
Harun TEK (Huawei) |
16:00 – 16:20 | 5G Şebekelerde Ses Altyapısı |
Muhammed Ali ŞEKER (Turkcell) |
16:20 – 16:40 | 5G olmazsa neler yarım kalır? |
Alper GERÇEK (Sempro Danışmanlık ve Mühendislik) |
16:40 – 17:00 | Kamu Güvenliğinde 5G |
Nurettin Can KARAKAŞ (Havelsan) |
17:00 | Kapanış |
* Tensiplerine maruzdur.
E-Posta:
Etkinlik Adresi: Mustafa Kemal Mahallesi, Eskişehir Yolu No:276, BTK, Çankaya/Ankara
Haritada görmek için tıklayın.