Teknoloji Sohbetleri'nin beşincisi; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ve HAVELSAN'ın öncülüğünde "Siber Savaşlar ve Geleceği" konusuyla 25 Eylül 2019 tarihinde BTK’da düzenlendi.
Etkinlik videolarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:
1. Oturum
2. Oturum
3. Oturum
4. Oturum
Etkinlik kitapçığına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
Teknoloji Sohbetleri 5
1995 yılında Hacettepe Üniversitesi İstatistik Bölümünden mezun oldu.
1996-1998 yılları arasında Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsünde İstatistikçi olarak çalışmaya başladı.
1999-2003 yılları arasında Halk Bankası Bilgi İşlem Merkezinde Bank2000 projesinde programcı ve grup lideri olarak görev yaptı.
2003-2007 yılları arasında T.C. Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığında UYAP-1 projesinde programcı, 2010 yılına kadar da Bilgi İşlem Müdürü olarak görev yaptı.
2010 yılında Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğüne Bilgi İşlem Merkezi Müdürü olarak, 2017 yılında ise Bilgi İşlem Daire Başkanlığına Daire Başkanı olarak atandı. Halen bu görevde yer almaktadır.
2007 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Matematik bölümünden mezun olmuştur. 2009 yılında ODTÜ Kriptografi bölümünden yüksek lisans ve 2016 yılında aynı bölümden doktora derecesi almıştır. 2009 - 2015 yılları arasında TÜBİTAK ULAKBİM’de Uzman Araştırmacı olarak ağ yönetimi, sistem ve güvenlik alanlarında çeşitli ulusal ve uluslararası projelerde görev almıştır. Bu kapsamda çeşitli kamu kurumlarına verilen eğitimlerde eğitmen olarak görev almıştır. 2015 yılından bu yana HAVELSAN'da çalışmakta olup, şu an Kurumsal Hizmetler ve Eğitim Takım Lideri olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde ders vermektedir.
TÜBİTAK BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü Müdürü Mustafa DAYIOĞLU Temmuz 1978’de İstanbul’da dünyaya gelmiştir.
Lisansını 2001 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği ve İşletme Mühendisliği’nde, yüksek lisansını 2006 yılında İTÜ İşletme Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır. 2001 yılında TÜBİTAK BİLGEM UEKAE Ağ Güvenliği bölümünde iş hayatına başlamıştır. TÜBİTAK BİLGEM’de çeşitli proje ve pozisyonlarda birçok projenin geliştirilmesine katkıda bulunmuş, 2014 yılından itibaren TÜBİTAK BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü’nde Enstitü Müdürü olarak çalışmaktadır. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde doktorasına devam etmektedir.
Uzmanlık Alanları : Application Security, Network Security, Exploit Development, Avionic Security, Reverse Engineering, Software and System Architecture
1996 yılında Polis Akademisinden mezun oldu.
Emniyet Genel Müdürlüğünün çeşitli birimlerinde orta ve üst kademe yönetici olarak çalıştı.
Terör Örgütlerinin Stratejileri, Eylem Tarzları, Kullandıkları Metot ve Taktikler, Tehdit Değerlendirmeleri ve Risk Analizleri konularında uzmanlaştı. Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsünde Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi konusunda yüksek lisans yaptı.
Birleşmiş Milletler Barış Misyonlarında 5 yıl görev yaparak Doğu Timor ve Liberya’da yaşanan iç savaş sonrası barış ve istikrarın tesisi için bu ülkelerin polis teşkilatlarının eğitilmesi ve kapasitelerinin geliştirilmesine katkıda bulundu.
Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkan Yardımcısı olarak;
Ayrıca tüm il birimleri ve paydaş kurumlarla koordinasyon ve organizasyonu sağlamak görevlerini de ifa etmektedir.
Albay Hasan ÇİFCİ, Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans ve doktorasını Orta Doğu Teknik Üniversitesinde tamamladı.
Siber güvenlik alanında 20 yıla yakın görev yaptı. Ulusal ve uluslararası birçok organizasyona katıldı, muhtelif ortamlarda konuyla ilgili ders, brifing ve konferans verdi.
2012 - 2014 yılları arasında Washington’da, F-35 uçaklarının bilgi sistemi projesinde çalıştı. Bu sırada Defense Acquisition, National Defense ve Harvard Üniversitesi’nden dersler aldı.
Ülkemizde siber savaşla ilgili ilk kitap olan “Her Yönüyle Siber Savaş” kitabının yazarıdır. “Siber korsan” (İngilizce “hacker”) terimini Türkçe literatüre kazandırmıştır. TSK ve Hava Kuvvetleri Siber Savunma Konseptinin yazılmasında görev almıştır.
2015 - 2017 yılları arasında Hava Kuvvetleri Siber Savunma Komutanı olarak görev yapan Albay ÇİFCİ, hâlihazırda Hava Kuvvetleri Araştırma Merkezi Şube Müdürlüğü görevini yürütmektedir.
1960 yılında Rize’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini farklı illerde tamamladı. Astsubay hazırlama okulundan 1977 yılında, muhabere sınıf okulundan 1978 yılında birincilikle J.Mu.Astsb. olarak mezun oldu.
1990 yılında subaylık sınıfını kazanarak muhabere subay temel kursunu bitirip 30 Ağustos 1990 tarihinde teğmenliğe nasbedildi. Çeşitli jandarma birliklerinde 41 yıl görev yaptı.
Ağustos 2016 yılında tuğgeneralliğe terfi etmiş olup, halen Jandarma Genel Komutanlığı MEBS Başkanlığı görevini yürütmektedir.
İşletme fakültesi mezunu olmasının yanı sıra kamu yönetimi ve insan kaynakları yönetimi olmak üzere 2 farklı dalda yüksek lisansı bulunmaktadır.
Tuğgeneral Çırakoğlu 1986-2002 yılları arasında 12 yılı süperlig olmak üzere yurt içi ve dışında toplam 230 profesyonel müsabakada görev yaptı. Milli kokart sahibidir.
Evli 3 çocuğu ve 3 torunu vardır.
1961 yılında doğdu, Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde “Bilgisayar Güvenliği İlkeleri” adlı Yüksek Lisans tezini 1989 yılında tamamladı. 1995 yılında aynı kurumda “Simetrik Kriptosistemler İçin Türkiye Türkçesinin Kriptanalitik Ölçütleri” adlı Doktora tezini verdi. Aynı yıl Yardımcı Doçent oldu.
1996 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’ne katıldı. 1999 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde Doçent oldu; İYTE bünyesinde Bilgi Sistemleri Stratejisi ve Güvenliği Laboratuvarını kurdu ve yöneticiliğini yaptı.
Eylül 2009 tarihinde Yaşar Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne katıldı. Beş sene süreyle aynı kurumda Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak çalıştı.
Yaşar Üniversitesi bünyesinde 2012-2013 Öğretim yılından başlayarak, Lisansüstü düzeyde, Siber Güvenlik Bilim Dalını kurdu. 2014 yılında yine aynı kurumda Siber Olaylara Müdahale Ekibi-YAŞAR SOME’yi oluşturmuştur; halen de yürütücülüğünü yapmaktadır.
İlgi alanları; Kriptoloji, Sayılar Kuramı, Bilgi Kuramı, Hesaplama Kuramı, İşletim Sistemleri, Çok Çekirdekli Mimariler, Siberuzay Savunma ve Güvenlik, Siber İstihbarat, Açık Kaynak İstihbaratı Analizi ve Adli Bilişimdir.
E-Posta:
Etkinlik Adresi: Mustafa Kemal Mahallesi, Eskişehir Yolu No:276, BTK, Çankaya/Ankara
Haritada görmek için tıklayın.